Studentenwal A12/A27

De studentenwal A12/A27 is een bijzonder ontwerp waar meerdere functies worden gecombineerd. Het is een geluidscherm en een gebouw in één. De locatie is aan de rand van de Utrechtse wijk Lunetten. Het complex lost twee problemen op waar de stad Utrecht en de wijk Lunetten mee kampen: het kamertekort en de overlast van de rijkswegen. De doelgroepen zijn daarom ook studenten en pasafgestudeerden. Met name de laatste groep is belangrijk. De ex-studenten kunnen namelijk niet snel een woning vinden en houden de kamers in de stad bezet voor nieuwe studenten. Verder zijn er in het complex commerciële ruimten toegevoegd, bestemd voor voorzieningen die passend zijn bij een studentencomplex. De studenten en afgestudeerden staan in dit ontwerp centraal en dienen als uitgangspunt. De studentenwal was een lastige projectopgave. Er zijn veel dingen waar aandacht aan moet worden besteed: techniek, materiaal, duurzaamheid, bouwfysica, kosten etc. Daarnaast bleek een standaardoplossing niet altijd voor de hand te liggen. Door de bijzondere projectopgave is het mogelijk om veel creativiteit in dit project te kunnen stoppen.

Studentenwal A12/A27 is a special design where many functions are combined. It is an acoustic barier and building in one. The location is on the edge of the city of Utrecht near the neighbourhood of Lunetten. The building solves two problems: The shortage of student housing and the noise issue of the highways. The target groups are of course students but recent graduates as well. Especially the latter group is important. The former students don’t find an affordable home and keep the rooms in the city occupied for new students. Furthermore, commercial spaces are added in the complex intended for facilities which are appropriate to a student residence. Students and graduates are at the heart of this design and they’re the key in this design. The studentenwal was a tricky and challenging project. There are many things that require attention: building technology, materials, sustainability, building physics, costs etc. In addition, a standard solution wasn’t always quite self-evident. Because of the special task, it was possible to put lot of creativity into this project.

Proces

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Final Artist Impressions

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s