Masterproject 2 – Water & Canal Waterfronts

Sketch Streetview M2

Het doel van dit project was om nieuwe ontwerpen van duurzame architectuur te onderzoeken die gebruik maken van water als een essentieel onderdeel in het ontwerp, terwijl het omgaat met de oprukkende verstedelijking van waterkant-gebieden.

De algemene projectgebied omvat de stedelijke waterkant gebied van de Haarlemmertrekvaart, het oudste trekvaartkanaal van Nederland, gebouwd in 1631. Het bekende park van de Westergasfabriek grenst aan een deel van dit kanaal. Sinds 1839 heeft de Haarlemmertrekvaart is niet langer een functie voor het scheepvaartvervoer, maar het is nog steeds in gebruik voor het waterbeheer.

Recente plannen hebben stedelijke verdichting van enkele gebieden langs het kanaal, de introductie van recreatief gebruik (fietspaden en kleine diensten) en een transformatie van het landschap aan van de rand van het water voor ogen. Alles is gericht op een betere verbinding tussen het kanaal en de omgeving, alsook met het park van de Westergasfabriek. Het doel is om uiteindelijk het kanaal te versterken tot een unieke waterinfrastructuur die de dichte stad Amsterdam aangenaam verbindt met de zanderige duinen van de Noordzee.

The aim of this project was to investigate new designs of sustainable architecture that make use of water as an essential component of design, while dealing with the advancing urbanization of waterfront areas.
 
The general project area will concern the urban waterfront section of the Haarlemmertrekvaart, which is the oldest tow-canal of The Netherlands, built in 1631. The well-known park of the Westergasfabriek (former gas factory) borders part of this canal. Since 1839 the Haarlemmertrekvaart has been no longer employed for shipping transportation but remains still in use for water management.
 
Recent plans envisage the urban densification of specific areas along the canal, the introduction of recreational uses (bike paths and small services) and the landscape transformation of the water edge. Everything is aimed at better establishing the link between the canal and the surrounding area as well as with the park of the Westergasfabriek. The objective is to eventually enhance the canal as a unique water infrastructure that pleasantly connects the dense city of Amsterdam with the sandy
dunes of the North Sea.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Download Strategy Poster Midterm Review

Download Final Presenation Poster

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s