Certificate Technology Entrepreneurship

Logo Studio Carlo Antonie

In september 2012 ben ik begonnen met de pre-master Architecture, Building and Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven met als afstudeerrichting architectuur. Omdat ik niet voldeed aan de eisen voor deelname aan de masteropleiding, kreeg ik de mogelijkheid om het certificaat programma in Technology Entrepreneurship te volgen. Gedreven door mijn affiniteit voor architectuur en een verlangen om iets bij te dragen aan de gebouwde omgeving, was ik van plan om een onderneming te starten genaamd Studio Carlo Antonie. Het bedrijf levert ontwerp- en visualisatie concepten voor de transformatie en herbestemming van leegstaande kantoorgebouwen. Dit is het idee in een notendop! Deel van het business plan is het doen van een marktonderzoek, waar ik verschillende bedrijven benader binnen het vakgebied. Met name bedrijven die een drive hebben om kantoorgebouwen te transformeren en hergebruiken in de regio Utrecht.

In September 2012 I started the pre-master Architecture, Building and Planning at Eindhoven University of Technology with a specialization in Architecture. Because I didn’t have the necessary requirements to enrol in the Master program, I got the option to follow the certificate program in Technology Entrepreneurship. Driven by my affinity for architecture and a desire to contribute something to the built environment, I planned to start a venture called Studio Carlo Antonie. We provide design- and visualization concepts for the transformation and repurpose of vacant office buildings. This is the idea in a nutshell! Part of the business plan is to do a market research, where I approached different companies within the field. In particular, companies that have a drive to transform and repurpose office buildings in the region of Utrecht.

 

Leegstandskaart utrecht text

De leegstand in de provincie Utrecht is vooral geconcentreerd in de stedelijke regio’s en soortgelijke gemeenten. Leegstand kost geld, heeft een negatieve invloed op de buurt. Verpaupering, vandalisme en onveiligheid liggen op de loer rond leegstaande gebouwen. Daarom zijn lokale overheden bereid om samen te werken met vastgoedeigenaren om te komen met oplossingen en te laten zien wat er mogelijk is binnen de wet- en regelgeving. Eigenaren zijn steeds meer bereid om iets met hun vastgoed te doen, wanneer hun gebouwen al jaren leeg staan. Door de veranderende demografie in Nederland, is er vraag naar het verbeteren van duurzaamheid in de bestaande gebouwde omgeving en is er behoefte aan betaalbare woningen. Hierdoor zijn er kansen voor het transformeren van leegstaande kantoorruimte.

The vacancy in the province of Utrecht is concentrated mainly in urban regions and specific municipalities. Vacancy costs money, has a negative impact on the neighbourhood with deterioration, vandalism and insecurity lurking around the buildings. Therefore local governments are willing to partner with real estate owners to come up with solutions and show them what is possible within their laws and regulations. Owners are more and more willing to do something with their properties, when their buildings are for years unoccupied. Due to changing demographics in the Netherlands, the demand for improving sustainability in the existing built environment and the need for low-cost housing there are certain possibilities when it comes to transforming vacant office space.

Meer weten? / Want to know more? Download Business Plan here

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s