Bakers Architecten

Rijnkade 5, het voormalige V&D gebouw in Utrecht

Als assistent ontwerper bij Bakers Architecten ontwierp ik in samenwerking met de projectarchitect voor diverse opdrachtgevers. Ik maakte voor uiteenlopende projecten bouwkundig tekenwerk, presentatiebeelden, rapportages en maquettes. De projecten van Bakers Architecten waren veelal complexe binnenstedelijke opgaven met de nadruk op duurzaamheid, in zowel ontwerp als materialen en installaties, detaillering en leefkwaliteit.

Waar ik voornamelijk aan heb mogen werken is het voormalig V&D pand in Utrecht. Het gebouw aan de Rijnkade 5 te Utrecht heeft een oppervlakte van ca. 34.000m² en bevindt zich in een binnenstedelijke situatie en grenst aan Hoog Catharijne. Afgelopen decennia heeft de V&D gebruik gemaakt van het gebouw, maar door het faillissement is het gebouw leeg komen te staan en is de eigenaar op zoek naar nieuwe huurders. Ten behoeve van deze nieuwe huurders dient het pand verbouwd te worden voor gebruik.

Ik was medeverantwoordelijk voor het maken van commerciële tekeningen voor geïnteresseerde huurders, de vertaling van de commerciële tekeningen en vlekkenplannen naar bouwkundige technische tekeningen en de bestaande situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. Verder heb ik gewerkt aan aan voorbereidingstekeningen voor eerste sloopfase. Tot slot was samenwerking en overleg met constructeur en installatieadviseur ook een van mijn taken bij Bakers Architecten.

Meer informatie over het bureau: http://www.bakersarchitecten.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s