Dag van de Bouw: Op de bouwplaats van het nieuwe Stationsplein

Dag van de Bouw is de kans voor het publiek om op de bouwplaats zelf de vorderingen te zien die in het Utrechtse Stationsgebied plaats vinden. Vorig jaar was de bouwplaats van Hoog Catharijne te bezoeken. Dit jaar gingen de hekken bij het stationsplein, Rijkskantoor de Knoop en de Jaarbeurspleingarage open voor het publiek. Tot slot zijn er ook presentaties en rondleidingen.

Stationsplein
De grootste fietsenstalling ter wereld komt midden in Utrecht, tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Het biedt ruimte aan zo’n 12.500 fietsen. Het meest indrukwekkende is het dak van de fietsenstalling, het nieuwe Stationsplein-Oost. De stalling gaat open in augustus, het “bolletjesdak” van het Stationsplein zal nog een jaar duren voordat het wordt opgeleverd. In 2018 kan dan de looproute van Utrecht CS naar HC verlegd worden via het Stationsplein. Dan zal de “Patatstraat” gesloopt worden en kan de rest van het plein en de stalling (zo’n 40%) gebouwd worden.

Het jaar 2019 wordt een interessant jaar voor het Stationsgebied in Utrecht. Tegen die tijd zal naast het Stationsplein ook Hoog Catharijne volledig gerenoveerd zijn. De Uithoflijn zou dan al een jaar de studenten van station naar de Uithof moeten brengen. Tegen die tijd zijn het Rijkskantoor de Knoop, Noordgebouw, het Platform en het WTC gereed of in een ver stadium. Ook de Catharijnesingel zal dan, als het goed, is volledig zijn hersteld. Hiermee verschuift de focus steeds meer naar de westzijde van het Stationsgebied: de Jaarbeurszijde. Waar het nieuwe Beurskwartier zal komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s