Renovatie La Vie / Bijenkorf – Sloop Traverse

De verbouwing van de Bijenkorf aan de Lange Viestraat is al een tijdje gaande. Gisteren werd een belangrijke mijlpaal bereikt, de sloop van de loopbrug die de Bijenkorf met het gebouw van C&A verbindt is eindelijk begonnen. Door de sloop van de loopburg is de St. Jacobstraat beter zichtbaar vanuit het centrum. Ook zorgt deze uitbreiding voor een duidelijker profiel van de St. Jacobsstraat aldus architectenbureau Rijnboutt.

“Centrale opgave is het complex te transformeren en aan te passen aan de eisen van deze tijd. Om dit te bereiken worden de plattegronden geoptimaliseerd en de gevels vernieuwd. De nieuwe gevels krijgen een transparant karakter. Het gebouw had veel in- en uitspringende geveldelen en was oorspronkelijk ontworpen als winkelcentrum. Met name de erkers op de eerste verdieping zorgden voor veel schaduw op de etalages van de begane grond. In het ontwerp heeft het gebouw een rechte rooilijn gekregen met een volledig verglaasde gevel waardoor de Bijenkorf zichzelf kan etaleren op de begane grond, eerste en tweede verdieping.

De kantoren zijn voorzien van nieuwe borstweringen, de bestaande kantoorpuien zijn gehandhaafd, ook om de kantoren te kunnen laten doorfunctioneren tijdens de verbouwing. De borstweringen zijn voorzien van geëmailleerd glas passend bij de verglaasde gevel van de Bijenkorf.”

Hieronder enkele foto’s van de sloop:

 

Update: foto’s van 25 juli

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s