Dag van de Bouw!

Op de Dag van de Bouw, op zaterdag 4 juni, kom je alles te weten over de bouw in het Stationsgebied Utrecht, aldus CU2030. De bouwplaats van Hoog Catharijne is open, de bouwers van de stationshal geven rondleidingen door de nieuwe hal, er zijn presentaties in het Infocentrum en wandelingen door het hele gebied.

Rondleidingen door de stationshal
De nieuwe stationshal van Utrecht Centraal is bijna af. ProRail en aannemer BESIX gaven samen rondleidingen door de Stationshal en presentaties bij het Stadskantoor. Momenteel is de aannemer druk bezig met het gereed maken van de laatste bouwfase. Tijdelijke constructies moeten worden gedemonteerd zodat er plaats komt voor de definitieve inrichting. Ook moet er nog veel gebeuren aan de perrons. De hal is zo’n drie voetbalvelden groot. Met 18 meter hoogte is de hal ruimte ook ruimtelijk erg indrukwekkend.

Bouwplaats Hoog Catharijne
Naast de stationshal was de bouwplaats van Hoog Catharijne ook open voor het publiek. Vanuit de oude Radboudtraverse, ter hoogte van de ingang naar de bioscoop, was de bouwplaats bereikbaar. Aannemer BAM zorgden voor rondleidingen over de bouwplaats. Het absolute hoogtepunt van de rondleiding was via een hijskraan omhoog gehesen worden. Zo’n 58 meter boven de grond, uitzicht over de bouwput van Utrecht!

Naamloos_panorama1 kleiner

Naamloos_panorama2

Naamloos_panorama3

Naamloos_panorama4

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s