De Catharijnesingel: Het is terug! Maar nog niet helemaal.

Afgelopen vrijdag 18 december werd het eerste deel van de nieuwe singel, tussen Paardenveld en TivoliVredenburg, feestelijk geopend. De CU2030 site van Gemeente Utrecht meldt vol trots: “Alsjeblieft Utrecht: hij is nu van jullie!” Reden genoeg om vandaag zelf weer een kijkje te nemen. In oktober liep ik nog in de bouwput, daar waar het water nog terug moest komen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De eerste indruk ondanks de wat kale bedoening is heel positief . Je kan bijna niet geloven dat dit ooit de Catharijnebaan is geweest. Het is misschien weer zoals het moet zijn, want de singel oogt op geen enkele manier misplaatst. Die gebouwen daarentegen, daar mag nog wel het een en ander mee gebeuren. 😉

Komende zomer zal er nog een extra stukje singel terugkomen, namelijk ten hoogte van TivoliVredenburg. Daarna gaat het nog een paar jaar duren voordat de singel volledig terug is. Zo moet het water nog doorgetrokken worden onder Nieuw Hoog Catharijne, de Marga Klompébrug en tot slot het deelgebied Catharijnesingel-zuid (Mariaplaats tot Karel V). Echter is ook hier de financiering nog niet rond. Zo berichtte de NRC dat de gemeente nog op zoek naar zo’n 8 tot 9 miljoen euro om ook in het laatste deel van de singel het water weer te laten stromen. BouwputUtrecht.nl plaatste het volgende bericht op hun site:

De singel is terug. Het is lang geleden dat we zoveel blije mensen in het stationsgebied hebben gesproken. Of mensen die hun tranen niet kunnen onderdrukken omdat ze het dempen ook hebben meegemaakt. We roepen het college van B&W daarom op om door te pakken en de energie van deze bouwers te gebruiken om NU met een planning en geld te komen voor de rest van de singel. Deze stad is er aan toe. In 2018 de Stadsbuitengracht volledig terug! – BouwputUtrecht.nl

Het is duidelijk te zien, het noordelijk deel van de Catharijnesingel is zo goed als af maar het zuidelijk deel doet je nog heel erg denken aan die Catharijnebaan (zie foto met het viaduct). De Marga Klompébrug staat er er in ruwbouw maar er wordt niet verder aan gewerkt, lijkt het. Bij Hoog Catharijne is dat een ander verhaal, veel bouwactiviteit. Hopelijk duurt het niet te lang voordat ook bij zuidelijk deel van de Catharijnesingel, dezelfde transformatie plaatsvindt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het noordelijk deel van de singel is terug en dat is na alle bouwhinder voor de Utrechters een morele opsteker. Wel is het duidelijk dat er nog veel te doen is voordat je met je bootje een rondje om de stad kunt maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s